Sezonul rece ne ridică întotdeauna probleme stilistice de ordin estetic. Din fericire, există câteva trucuri vestimentare cu ajutorul cărora putem fi chic chiar şi atunci când este frig. Tot ce contează este să ne folosim la maximum creativitatea şi imaginaţia.

Iată câteva elementele cheie la care poţi apela:

1. Dresurile termice – Nu te gândi la clasicul dres 70 -100 den, acesta are ceva în plus. Secretul lui este interiorul special, cu o textură moale şi pufoasă, asemenea polarului din care se fac hainele pentru mers la munte. Este călduros şi confortabil, dar în acelaşi timp este suficient de subţire încât să arate bine cu fustă, rochie sau pantaloni. Se găseşte cu uşurinţă în magazinele specializate, atât sub formă de dresuri, cât şi stil colant sau ciorapi trei sferturi.

2. Body-ul, care poate să fie de tipul lenjeriei de corp sau ca piesă de sine stătătoare în partea de sus. Alege fie ceva în culoarea pielii, care să poată fi purtat pe sub hainele de zi cu zi sau o piesă statement peste care să poţi adăuga un cardigan, un sacou sau chiar un pulover.

3. Materialele specifice sezonului rece: lâna şi caşmirul – Sunt folosite într-o multitudine de materiale, în procentaj mai mare sau mai mic. Cele mai utile haine pentru sezonul rece nu sunt acelea groase şi voluminoase, ci acelea cu o grosime decentă, însă din materialele potrivite. Verifică eticheta şi investeşte în astfel de bluze, pulovere, rochii şi fuste – ele vor face diferenţa în garderoba ta!

Publicitate

4. Overcoat inteligent. Nu mă refer (încă) la jachetele care au radiaţii termice incluse, a căror temperatură o poţi controla cu telefonul. Dacă vrei o soluţie chic pentru cele mai friguroase zile, ai cel puţin trei opţiuni:
– o haină puffer trei sferturi, impermeabilă, cu interior din puf de gâscă. Piesele din fâş sunt la mare căutare odată cu trendul sportswear – le găseşti acum în cele mai cool culori şi croieli, realizate chiar de brand-urile care fac echipamente pentru sporturi de iarnă
– o parka îmblănită, impermeabilă şi cu glugă. Caută ca interiorul să fie realizat din materiale naturale, pentru că doar aşa o să îţi ţină cu adevărat de cald
– paltonul clasic, la care trebuie neapărat să verifici compoziţia. Secretul pentru un palton care să te scoată din anonimat este o culoare deosebită, o croială care să îţi scoată în evidenţă forma corpului şi mărimea – suficient încât să poţi adăuga ceva mai gros pe dedesubt, dar nu foarte voluminos încât să devii invizibilă.

5. Trucul esenţial de styling – Tehnica layering – Este o tehnică ideală în sezonul rece, mai ales dacă pe parcursul unei zile te confrunţi cu schimbări mai mari de temperatură. Ea presupune să-ţi creezi ţinuta bazându-te pe mai multe piese suprapuse. Acestea trebuie să arate bine împreună, dar să păstrezi un aspect cool şi dacă începi să le dai jos. Aşa că poartă o helancă pe sub rochie sau un maiou pe sub o cămaşă, peste care poţi adăuga un pulover, un cardigan, un sacou sau o vestă. Foarte utile pentru tehnica layering sunt şi rochiile-pulover, colanţii, cizmele până la genunchi şi accesoriile: cureaua şi eşarfele.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate