Care dintre noi nu a visat să se îmbogățeascp rapid? Se pare că, pentru a-ți atinge acest scop, trebuie doar să faci curățenia de primăvară. Datorită dezvoltăriii licitațiilor online și rețelelor de socializare, astăzi poți să vinzi la prețuri imense ceea ce înainte erau obiecte de uz caznic.

Iată câteva dintre cele mai impresionante exemple:

1. Alimentele de pe timpuri

Gurmanzii și colecționarii plătesc adesea bani buni pentru produsele de serie limitată sau cutii vechi de cereale ori sos Szechuan. Interesul lor a fost trezit după ce au început să apară informații despre aceste lucruri pe rețelele de socializare. În poza de mai sus poți vedea băuturi energizante din colecția limitată a lui Michael Jordan, estimate la 16,999.

Publicitate

2. Primele ediții ale unei cărți sau cărți rare

Prima ediție din cartea legendară a lui J. K. Rowling, „Harry Potter și Piatra Filozofală”, a fost publicată în 500 de copii cu o greșeală în numele autoarei. Astăzi este un obiect ras. La licitație se oferă și 43,500 de lire.

3. Telefoane mobile unice

Publicitate

Dacă ai fost cândva fanul noilor tehnologii, probabil că ai pe-acasă câteva telefoane inutile. De exemplu, prima generație de iPhone sau telefoanele imense din anii 80 / 90, care se vând cu câteva mii de dolari. Sunt apreciate starea și eficiența telefoanelor.

4. Jocuri vechi

Primele aparate pentru distracție din era digitală pot fi astăzi vândute pe bani frumoși. Bineînțeles, trebuie să funcționeze cum trebuie și e și mai bine dacă nu le-ai folosit niciodată. Cele mai populare sunt Tamagotchi (2000$) și Game boy portabil (6,500) și, desigur, vedeta licitațiilor, Nintendo NES cu cartușe.

5. Jucăriile rare

Ai fost vreodată fan Lego? Merită să vezi dacă ai ceva unic. De fapt, ar trebui să-ți cauți și jucăriile interactive Furby, care pot ajunge și la 1000$. Cât despre Lego, prototipul Darth Vader a fost vândut pentru aproximativ 9,999$.

6. Articolele tradiționale de colecție

Cuvântul „colecție” e asociat adesea cu monedele, timbrele sau cardurile. În aceste cazuri, valoarea unui obiect e determinată de felul în care arată și de câte copii mai există. De exemplu, unul dintre cel mai valoros card este cel cu Pikachu. Mai există doar 6 astfel de carduri în lume, iar prețul unuia dintre ele ajunge și la 150,000$.

7. Plăci muzicale foarte rare

Uneori, coperta e mult mai importantă decât ce e înăuuntru. De exemplu, o copie a albumului celor de la Beatles, ”Yesterday and Today” cu o copertă scandaloasă e considerată rară. Membrii trupei erau înfățișați în haine albe de măcelari, alături de păpuși decapitate și bucăți de carne crudă.

8. Monede rare

În 2007 au fost puse în circulație 2 monede euro dedicate lui Grace Kelly – doar 20,000 dintre ele există. 1 cent Italian a fost pus în circulație în Italia acum 15 ani, iar acum costă cam 6000 euro.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate