Stoarcerea coșurilor este ceva de care toată lumea se face vinovat, dar despre care nimeni nu vrea să vorbească. Pentru unii dintre noi este o parte inevitabilă a îngrijirii, iar pentru alți oameni este o plăcere vinovată. Procesul de stoarcere a coșurilor este unul fascinant. Coșurile sunt ceva normal în viață și apar pe chipurile celor mai buni dintre noi. În timp ce primul coș este adesea considerat un ritual neplăcut de trecere spre pubertate și adolescență, dar unii dermatologi estimează că acneea poate să apară chiar de la vârsta de 7 sau 8 ani.

Odată ce devii un adult cu drepturi depline, perspectiva nu este mult mai bună – acneea la adulți este ceva frustrant și obișnuit. Este perfect normal ca adulții să continue să aibă coșuri la anii 30, 40 și 50. Acneea la adulți poate să apară chiar dacă nu ai avut probleme cu tenul în adolescență și, din cauza nivelurilor fluctuante ale hormonilor, femeile sunt mai sensibile la erupțiile acneei adulte decât bărbații.

Iată câteva informații despre ce se întâmplă atunci când îți storci un coș:

Înainte

Coșul pe care tocmai l-ai văzut în oglindă exista sub piele de ceva timp – de aproximativ două luni, după cum spun unii dermatologi. Ceea ce mulți oameni nu știu este că poate dura aproximativ opt săptămâni de la momentul în care porii se blochează până când coșul apare la suprafață. Prin urmare, atunci când aplici produse pentru coșuri, ai întârziat cu vreo opt săptămâni.

Publicitate

Stoarcerea coșului

Deși majoritatea esteticienilor și dermatologilor sfătuiesc să nu îți storci coșurile ca să nu îți rămână cicatrici pe piele, profesioniștii în îngrijirea pielii știu că acest lucru nu are cum să nu se întâmple din când în când, pentru că până la urmă suntem cu toți oamenii.

Atunci când aplici presiune ca să scoți puroiul afară, pielea practice se rupe, apărând astfel traumele și inflamația. Practice deschizi stratul exterior de piele ca să scoți tot puroiul rămas dedesubt.

Și ce se întâmplă cu murdăria după ce a fost eliberată? Stoarcerea unui coș introduce murdăria și bacteriile de pe degete și față în interiorul coșului, creând un cerc vicios, deoarece îți vor apărea și mai multe probleme ale pielii. Cei care nu se pot abține ar trebui să se asigure că se spală bine pe mâini și pe față înainte de a-și stoarce un coș.

După stoarcerea coșuli

Publicitate

Dacă mâinile tale au o minte proprie și au stors deja coșul, mai ai încă speranțe. E recomandat să aplici un plasture peste coșul stors, pentru a limita expunerea la bacterii și pentru a te abține să mai umbli la el. Ca să se vindece mai repede, e recomandat să aplici o cremă cu antibiotic.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate