Din nefericire, unele saloane de frumusețe încearcă de multe ori să profite de clientele naive, convingându-le să-și facă niște proceduri inutile despre care ele ajung să creadă că sunt absolut necesare. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite mituri din industria de frumusețe:

1. Serviciile exclusive sunt întotdeauna extrem de eficiente

Multe saloane oferă servicii speciale atractive, precum înfășurarea în ciocolată sau masajul cu pietre calde. Nu e nicio problemă dacă vrei să te răsfeți, dar efectul acestor proceduri este nesemnificativ în raport cu prețul care ți se cere pentru ele.

2. Vârfurile despicate pot să fie tratate

Singurul mod prin care poți să scapi de vârfurile despicate e să le tunzi. Tratamentele calde sau măștile preparate acasă îți pot face părul mai strălucitor și mai plăcut la atingere, dar nu pot lipi la loc vârfurile. Unele proceduri de la saloanele de frumusețe pot să rezolve pe termen scurt această problemă – de exemplu, întărirea cu keratină. Evită însă apariția vârfurilor despicate având grijă de părul tău sau tunde-te dacă acesta s-a deteriorat.

Publicitate

3. Părul va crește mai repede dacă îți tunzi vârfurile o dată pe lună

Părul fiecărui om crește în ritmuri diferite, dar, în medie, părul cu un centrimetru pe lună. Prin urmare, dacă mergi mereu la salon ca să îți tai vârfurile, nu vei vedea un rezultat pozitiv. E important să iei în considerare starea părului. Dacă e uscat și cu vârfuri despicate, chiar ar fi indicat să te tunzi. Dacă părul tău e sănătos și tunsoarea ți se potrivește, nu e nevoie să te tunzi o dată pe lună.

4. Unghiile lungi nu respiră

Substanțele nutritive ajung la unghii prin sânge, deci nu are sens să spui că unghiile nu „respiră” sub ojă.

5. Produsele cosmetice scumpe sunt mereu mai bune decât cele ieftine

Publicitate

Sigur că un producător care își dezvoltă o formulă în laboratorul propriu și o eliberează pe piață, ocupându-se de campania publicitară trebuie să-și recupereze investiția, mai ales dacă în compoziția produsului intră ingrediente foarte scumpe, pe care nu le vei găsi în variantele mai ieftine. Produsele cosmmetice de lux pot fi și eficiente, nu numai scumpe, dar de multe ori producătorii supraestimează prețul, din cauza ambalajului pretențios. Prin urmare, fii atent/ă la ingredientele din compoziție.

6. Iarna și vara tenul tău are nevoie de o îngrijire diferită

Producătorii de creme au făcut probabil o avere pe seama acestui mit. Multe femei sunt convinse că iarna e mai bine să folosească o cremă mai consistentă, iar vara una lejeră, care să nu încarce pielea. Dacă vei sta toată ziua afară iarna, folosește o cremă normală, aleasă în funcție de tipul tău de piele, nu una consistentă.

7. Manichiura europeană este mai bună decât cea clasică

Nu totul e atât de simplu pe cât lasă cei de la salon să pară. Atât manichiura europeană, cât și cea clasică are propriile avantaje și dezavantaje. Manichiura clasică este mai potrivită pentru cuticulele care au crescut foarte mult și pentru pielea întărită din jurul unghiei. Cea europeană e de preferat atunci când îți îngrijești în mod regulat unghiile, cuticulele neavând timp să crească.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate