Conform unui studiu științific publicat în anul 2012, riscul de apariție a bolii Alzheimer scade considerabil în cazul persoanelor care se implică în activități care le stimulează intelectul și memoria. Asta înseamnă că, persoanele care citesc, se joacă șah, table sau rezolve puzzle-uri, scad șansele de a suferi de boli precum Alzheimer sau demență, sau acestea le afectează mult mai târziu în viață.

Astăzi aruncăm o privire asupra câtorva dintre acest gen de jocuri și activități care te pot ajuta să îți antrenezi mintea și să o păstrezi ageră și activă.

1. Uită-te cu atenție la această imagine. Care dintre aceste fete este căsătorită?

2. Urmărirea criminalului

Publicitate

Un detectiv urmărea un criminal care s-a ascuns într-o casă singuratică. Proprietarul casei cheamă detectivul la reședința sa. Atunci când detectivul întreabă dacă cineva a venit în casă, acesta răspunde „Nu, nu a venit nimeni și nici nu a părăsit nimeni casa”. Apoi, detectivul a întrebat „Locuiești singur sau cu familia?”, iar proprietarul casei a răspuns „Nu, locuiesc singur”.
Ulterior, detectivul spune „Mulțumesc, vrei o țigară?”. Iar proprietarul a răspuns „Nu, mulțumesc, nu fumez.”
În acest moment, detectivul îi spune proprietarului că are 3 dovezi care demonstrează că el minte. Ce dovezi a descoperit?

3. Evadarea

Cu multă vreme în urmă, îmtr-un regat îndepărtat, exista un rege care nu permitea nimănui să îi părăsească regatul și nici nu lăsa vreun străin să intre. Exista un singur pod care lega regatul de lumea de afară. Ordinele regelui spuneau că orice persoană care voia să treacă spre afară trebuia să fie omorâtă, iar oricine ar fi vrut să intre în regat trebuia trimis înapoi.

Publicitate

Pentru a se odihni, paznicul stă câte 5 minute în căsuța lui, după care se întoarce la postul de pază. Durează 8 minute să reușești să traversezi podul. O singură femeie a reușit să treacă podul. Cum a reușit să facă acest lucru?

4. Scufundările

Un băiat s-a decis să facă scufundări. La prima tură de scufundări, s-a panicat și s-a pierdut sub apă. Nu știa în ce direcție trebuie să înoate pentru a ajunge din nou la suprafață, iar oxigenul său mai are puțin și se termină. Ce trebuie să facă pentru a reuși să scape?

5. Caseta misterioasă

Polițiștii au găsit cadavrul unui bărbat într-un loc pustiu, cu un casetofon într-o mână și o armă în cealaltă. Atunci când au apăsat butonul de pornire, au auzit următoarele cuvinte “Nu mai am niciun motiv să trăiesc”, urmând apoi să se audă sunetul unei împușcături. După ce au ascultat această înregistrare, polițiștii și-au dat seama că au de a face cu o crimă? Ce i-a făcut să creadă acest lucru?

6. Luna de miere

Un cuplu proaspăt căsătorit pleacă în luna de miere. După terminarea vacanței, soțul se întoarce singur acasă și spune că soția lui a murit în timpul unei experiențe turistice din vacanță. În acel moment, polițiștii îl arestează și îi spun că, “Conform agenției tale de turism, ți-ai ucis soția.” Cum și-au dat seama că acesta și-a ucis soția?

Răspunsuri:

1. Este căsătorită fata din stânga, care are verighetă pe deget.

2. În cameră sunt două pahare de vin, deci trebuie să fie mai multe persoane în casă. Umbrela este udă, ceea ce înseamnă că cineva a intrat în casă. Pe masă este o scrumieră plină cu țigări, deși proprietarul a spus că este singur acasă.

3. În timpul în care paznicul se odihnea, femeia a mers pe pod dinspre regat, spre exterior. Când paznicul a ieșit înapoi la postul de pază, femeia s-a rotit și a început să meargă spre regat din nou. Când paznicul i-a cerut să îi arate actele pentru a putea intra în regat, femeia i-a spus că nu are, așa că paznicul a trimis-o înapoi spre exteriorul regatului.

4. Poate să își dea seama unde este suprafață în funcție de direcția în care se duc bulele de aer.

5. Dacă bărbatul s-a sinucis, cine a oprit casetofonul din a mai înregistra?

6. Soțul cumpărase bilet dus întors doar pentru el, și unul doar dus pentru soția sa, pentru că plănuia să o omoare.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate