Dacă ai impresia că ai cel mai urât job din lume sau că șeful tău nu te plătește suficient, iată o listă cu cele mai groaznice meserii, care te vor face să-ți apreciezi mai mult munca de zi cu zi. Cu siguranță acești oameni nu se duc cu plăcere la muncă.

1. Lucrători ai străzilor din New York

Acești oameni trebuie să acopere găurile de canalizare, aproximativ 2750 de bucăți pe an. Ca măsură de precauție, angajații primesc ochelari de protecție. Temperatura metalului ajunge chiar la
1.200-1.400 de grade. Scânteile provocate de metalul încins pot fi foarte periculoase.

2. Îmbălsămător

Publicitate

Îmbălsămarea este un proces care previne intrarea în putrefacție a cadavrelor. Persoana angajată trebuie să curețe corpul și să îndepărteze organele interne. Această meserie nu este doar una
neplăcută, deoarece angajatul este nevoit să vadă cadavre zilnic, ci și una periculoasă pentru sănătate.

3. Exploatarea sulfului în Indonezia (vulcanul Kawa Ijien)

Vulcanul Kawa Ijien, situat pe insula Java, are o înălțime de 2.600 m. În craterul vulcanului este un lac, de culoarea smaraldului, care conține acid sulfuric și clorhidric. Muncitorii –
localnicii- extrag sulful zi și noapte, fără costume sau măști de protecție. Folosesc o simplă batistă, pe care o țin în jurul gurii și nasului. Fiecare muncitor primește mai puțin de 5$ pe
zi deși e expune unui pericol foarte mare.

Publicitate

4. Muncitori la canalizare în India

Acestea nu sunt chiar cele mai norocoase persoane din lume. Lucrează undeva la 12 ore pe zi, stând într-un mediu plin cu deșeuri. Uneori fac toată treaba cu mâinile goale. Lucrătorii nu au costume de protecție și de cele mai multe ori stau doar în pantaloni scurți. Pentru această muncă, ei primesc 5$ pe zi.

5. Copiii care muncesc la o fabrică de cărămidă

Fabrica de cărămizi din Kabul este una dintre puținele surse de venit permanent din acest oraș. Această muncă exploatează adesea copii, care sunt puși să lucreze între orele 8-17. Într-o lună, un muncitor primește 200-300$.

6. Experții în mirosuri

Ei lucrează pentru companii care produc deodorante. Sarcina acestora este să testeze mirosul deodorantelor și să observe cât persistă.

7. Extractori diamante în Sierra Leone

Exploatarea diamantelor din Sierra Leone este o afacere murdară. Potrivit estimărilor, valoarea totală a diamantelor în prezent este de 320 de milioane de euro. Cu toate acestea, Kono, principala locație a exploatării diamantelor este una dintre cele mai sărace zone ale țării.

8. Extractori de sare în Etiopia

Mediul în care lucrătorii muncesc este unul extrem de greu de suportat, din cauza căldurii și a umidității. Uneori, temperatura din deșert ajunge până la 50 de grade.

9. Cercetători ai gunoiului din grajduri

Aceștia sunt nevoiți să curețe grajduri zi de zi pentru diferite probe, cum ar fi căutarea de bacterii. Muncitorii sunt bine pregătiți și eforturile lor sunt răsplătite așa cum trebuie. Este o treabă murdară, dar cineva trebuie s-o facă.

10. Curățători ai locurilor unde s-au produs crime

Sângele de pe pereți, podea , paturi etc trebuie îndepărtat. Cea mai dificilă parte a acestei munci este mirosul foarte greu de suportat. Uneori, cadavrele nu sunt găsite imediat și pot apărea insecte sau rozătoare cu care persoanele ce se ocupă de curățenie sunt nevoiți să se confrunte.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate