Toate curentele ce au marcat istoria artei sau epoci iconice  au ajuns să fie reluate, reinterpretate și rasuzate în fashion, film, muzică ș.a.m.d.

Astfel, am ajuns la concluzia că ar fi mișto să analizez puțin mai adânc ce înseamnă rock glam și disco în 2018.

Începând cu event-urile ce curg pe Facebook de la toate cluburile, ce pot fi considerate ceva mai underground, în București, până la toate magazinele de mass-market, la marile case de modă și tinerii designeri locali în ultimii ani, perioada vieții de noapte sclipicioase a ajuns din nou la apogeu.

Și cei ce nu erau încă născuți când părinții lor tocau pantofii pe ,,Dancing Queen” de la ABBA sau își dregeau glasul pe Prince și Bowie gustă marea revenire a paietelor într-o cantitate nejustificată, muzica ce trimite la dans și la machiajul, din nou, nejustificat de colorat.

Într-o transpunere modernă a piesei, jucată cândva de părinții noștri: „petreceri dansante pe holurile de la bloc’’, ne rupem de stereotipuri sociale, dăm iama în second hand-uri și căutăm disperați materiale de plastic lucioase, dar și borcane cu sclipici pe la magazinele de la Romană.

Publicitate

Mai apoi, dansăm până dimineața cot la cot cu cei ce își amintesc muzica asta ca fiind „din liceu’’. Iată, că o generație mai târziu, împărțim aceleași idei despre ce înseamnă să party hard.

Există printre ei, cei ce și-au trăit liceul contemporan cu „Mamma Mia’’, și cei care se uită înapoi îngroziți de „perioada neagră a modei’’ cu ale ei pernuțe pentru umeri și curele late, late, late, cu catarame și mai late. Totuși, 2018 a avut grijă să lase în urmă ce nu era de arătat și să adapteze anii disco la realitatea contemporană postmodernistă.

Ca să continui într-o altă notă, ’80  înseamnă și emanciparea femeii și power suits. Perioada în care femeile luptă, din nou, pentru a fi tratate ca bărbații la locul de muncă, așadar încep să poarte costume masculine cu acei umeri iconic de mari. Deci, încă o dată, apar influențe ale conceptului de androgin.

Petru că opulența în culoare și forma nu se mențineau doar pentru nopțile albe, de asemenea, în perioada în care „the taller the hair, the closer to God’’ era la ordiea zilei, se remarcă și materialele ce aveau în componență, obligatoriu 90% plastic, spandex, polyester – în culori violente. În materie de formă, mulat, mulat, mulat, iar styling-ul se menținea tare, de asemenea, deseori chiloții fiind purtați deasupra colanților. Consumatorul postmodernist, cât și creatorul aparținând aceleiași epoci împrumută din toate acestea cu un twist totuși – ale lor cizme violet – BALENCIAGA.

Publicitate

Într-o epocă ce nu se oprește din a copia, reinterpreta, reinventa, recapitula tot ce a fost înainte, este încă o aroganță sau o mișcare de revoluție să o iei la propriu „Rebel Rebel” .

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate