Design-ul elegant, tocul subtire, si bine inteles, celebra talpa rosie. E aproape imposibil sa vorbim de feminitatea si exuberanta industriei fashion din Franta fara sa pomenim de munca lui Christian Louboutain.

Un copil problema, Louboutain a fost exmatriculat de trei ori, ajungand sa fuga de acasa la numai 12 ani. Fascinat de cultura tarilor indepartate, designer-ul a colindat in tinerete tari precum Egipt si India, unde a si ramas pentru un an de zile.

Intors la Paris, Louboutain s-a bucurat de o rapida ascensiune in lumea modei, pasiunea lui pentru eleganta si rafinament readucand stiletto-urile in lumina reflectoarelor.

Ca si freelancer, a creat pantofi pentru giganti ai industriei precum Chanel, Saint Laurent si Maud Frizon.

In 1991 si-a deschis propriul atelier, primul sau client fiind nimeni alta decat printesa Caroline de Monaco, urmata apoi de personaliati marcante precum  Christina Aguilera, Shirley Coates, Joan Collins, Jennifer Lopez, Madonna, Tina Turner, Marion Cotillard, Nicki Minaj, Gwyneth Paltrow, si Blake Lively.

Publicitate

La inceputul anului viitor, o expozitie monumentala va comemora munca designer-ului francez. Sute de perechi de pantofi din colectia personala a lui Louboutain vor fi afisati in sala mare a muzeului Palais de la Porte Dorée.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate