Astăzi, părul lung este considerat un simbol al feminității, e un fel de oglindă și îți reflectă identitatea. Cine nu-și dorește un păr lung și sănătos? Dar părul nu poate crește peste noapte, nu?

Conform cercetărilor medicale, părul nostru crește cu 1.5 cm pe lună. Unora părul nu le crește dincolo de un anumit punct, pentru că e prea deteriorat.

Iată niște moduri simple de a-ți face părul să crească:

1. Un șampon bun

Trebuie să folosești un șampon și un balsam fără chimicale. Evită sticlele care au sulfați, silicon sau SLS pe etichetă.

Publicitate

2. Spală-te cum trebuie pe cap

Dacă te speli prea des îți vei strica părul, spun dermatologii și stiliștii. Dacă te speli de 2-3 ori pe săptămână e de ajuns.

3. Spală-ți părul cu apă rece

E mai bine să îți clătești părul cu apă rece și nu cu apă caldă, ca să nu devină fragil.

4. Periază-ți părul cum trebuie

Publicitate

E important să ai un pieptene adecvat părului tău ca să îl menții sănătos. Descurcă-ți părul cu un pieptene fin, ca să nu se rupă și nu te pieptăna când ai părul ud, ca să nu-l slăbești și să nu ți se despice vârfurile.

5. Tunde-ți vârfurile

Părul fără vârfuri despicate va crește mai repede, așa că tunde-ți părul din când în când.

6. Mănâncă sănătos

O alimentație sănătoasă are un mare impact asupra creșterii părului. Dieta îți influențează substanțele nutritive din corp, iar acestea îți construiesc părul. Consumă pește, fructe, legume, nuci.

7. Bea multă apă

Deshidratarea îți afectează mult pielea și părul. Toată lumea ar trebui să bea 8 pahare de apă pe zi.

 

După cum știi, un păr sănătos și curat e un păr frumos. De asta e foarte important să integrăm în rutina noastră obiceiuri care să na ajute la menținerea acestuia într-o stare cât mai bună. Dacă șamponarea este o activitate simplă pe care o deprindem cu toții cu ușurință, cu balsamul de păr, lucrurile sunt mai complicate.  Dacă nu îl folosești, părul tău va fi aspru, iar dacă folosești prea mult, părul se va îngrășa, însă atunci când îl folosești corect, părul tău va deveni mult mai mătăsos.

Iată ce trebuie să faci:

Aplică balsamul înainte de șamponare. În acest fel, părul va fi hidratat mult mai bine și își va păstra volumul.

Distribuie balsamul uniform. După ce ai aplicat balsam, periază părul de la rădăcină la vârf. Nu numai că așa vei obține o distribuire uniforma a produsului, dar va fi și mai ușor de descurcat.

Aplică balsamul sau masca pe părul uscat. Atunci când părul este umed toate ingredientele nutritve din mască vor aluneca de pe par, dar dacă le aplici pe părul uscat, acest o va absorbi ca un burete făcându-l mai neted. Înainte să aplici masca pe păr, șterge bine părul cu un prosop.

Nu folosi prea mult produs. Chiar dacă produsul conține ingrediente benefice pentru păr, folosirea în cantități prea mari, poate dăuna.

Folosește un ser de păr după fiecare spălare. Indiferent de tipul de păr sau de textură, după ce îți usuci părul cu prosopul este recomandat să îi aplici ulei de păr. Utilizează-l după fiecare spălare ca protecție termică.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate