Am fost căsătorită, dar după doar 2 ani am divorțat. Unii oameni ar putea spune că nu aș fi putut ajunge la nicio concluzie într-un timp atât de scurt. Dar nu cred că e așa: de fapt, am învățat multe și am câteva lucruri importante de împărțit.

 

1. Oamenii nu se schimbă

Aceasta este o declarație adevărată pe care ar trebui să o scrii pe pereții casei tale și să te uiți la ea în fiecare zi! Oamenii pot să se dezvolte, să se adapteze la circumstanțe noi sau să-și îndrepte temporar atenția către altceva – dar dacă partenerul tău are mai mult de 15 ani, el nu se va schimba. Fie accepți persoana așa cum este, fie nu. Dacă-ți iubești într-adevăr partenerul, defectele lui nu te vor răni sau te vor înnebuni. Cu toate acestea, dacă o fac, știi deja ce ar trebui să faci.

 

Publicitate

2. Să găsiți o cale comună este posibil doar dacă o faceți împruenă

Soțul tău iubește atunci când baia este curată (există un tub suplimentar de pastă de dinți, o oglindă curată, o grămadă de prosoape proaspete etc.). Și soțul tău știe că ești fericită dacă frigiderul este întotdeauna plin de alimentele tale preferate. Cu toate acestea, nu îți place cu adevărat să faci curățenie și lui nu îi place să meargă la supermarket. Totuși, dacă baia ta este super curată în fiecare dimineață, dar soțul tău nu îți cumpără un suc chiar dacă îi spui, înseamnă că o singură persoană încearcă și aceea ești tu.

 

3. Nu încerca să faci totul deodată

Doar pentru că poți face multe lucruri, nu înseamnă că trebuie să le faci. Nu-i refuza soțului șansa de a deschide o cutie, de a căra pungi grele, de a schimba becurile și așa mai departe. Cu toții putem face aceste lucruri, dar întrebarea este „de ce le facem”? Într-o zi vei fi pe o plajă relaxantă și atât tu, cât și partenerul tău veți fi recunoscători pentru munca grea pe care ați depus-o în căsnicia voastră.

Publicitate

 

4. Liniștea nu te ajută

După certuri mari, am încetat să vorbesc și am așteptat ca soțul meu să facă primul pas. Asta pentru că am presupus că mă va întreba de ce am tăcut. Din păcate, acest mod de gândire este greșit. Nimic nu este la fel de evident precum noi credem că este. Am avut atât de multe cazuri în care motivul din spatele tăcerii mele a fost greșit interpretat de alții. Tăcerea nu este o soluție, ci doar face lucrurile mai rele.

 

5. Emoțiile pot distruge totul

Simți că aproape explodezi? Există un secret care te va ajuta să te relaxezi. Respiră adânc, numără până la 10 și apoi vorbește. Înainte de a deveni sentimentală și de a spune multe lucruri pe care le vei regreta, numără până la 10. Cele 10 secunde suplimentare îi vor permite mâniei tale să dispară și să vezi persoana pe care o iubești în fața ta. Aceste 10 secunde îți vor oferi timp pentru a găsi cuvintele necesare pentru a-ți exprima gândurile.

 

6. Nu există noțiunea de „prea multă dragoste”

Persoana cu care ești merită o mulțime de dragoste pentru că, spre deosebire de majoritatea oamenilor, te vede în cele mai rele situații, dar te iubește indiferent de asta. Dragostea poate fi exprimată în moduri diferite, inclusiv atingerea, cuvintele de sprijin, realizarea planurilor împreună, înțelegerea reciprocă și așa mai departe. Dragostea oferă o sursă neîncetată de energie, putere și încredere pentru tine și pentru persoana pe care o iubești. Greșeala mea era îndreptarea dragostei față de toată lumea, cu excepția persoanei care chiar avea nevoie de ea.

 

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate