Jono Lancaster are 26 de ani, iar natura l-a înzestrat cu un sindrom care îl face diferit de ceilalţi oameni la exterior. Din cauza deformării faciale de care el suferea, Jono a fost nevoit să suporte presiunile societăţii şi să înfrunte ideea că propriii părinţi l-au abandonat în primele 36 de ore de la naştere.

Băiatul a fost adoptat de un cuplu fără copii şi, chiar dacă a suportat multiple operaţii estetice, tânărul încă se mai deosebeşte prin exterior de semenii săi. Cu toate acestea, cel mai mare vis al său, ajuns momentan la maturitate, este să-şi cunoască adevăraţii părinţi…

Jono Lancaster suferă încă de la naştere de sindromul Treacher-Collins – un sindrom genetic deosebit de rar, care determină deformaţii ale formei şi mărimii anumitor trăsături faciale. 1 din 50 000 de copii se naşte cu acest sindrom care deformează ţesuturile faciale.

Băiatul a fost abandonat la naştere şi adoptat de o familie străină care l-a crescut, educat şi respectat în egală măsură. Din cauza deformării faciale, și auzul lui Jono a fost afectat.
Tânărul a devenit cunoscut încă din copilărie, atunci când a jucat în filmul documentar realizat de BBC, „Love Me, Love My Face” (Iubeşte-mă, iubeşte-mi faţă). De atunci, tânărul a mai jucat în două alte documentare care au avut mare succes.

Publicitate

Atunci când Jono a auzit că are un fan australian în vârstă de doi ani care suferă de acelaşi sindrom, Jono a urcat în avion şi a pornit spre Adelaide într-o încercare de a-l încuraja pe micuţ. Sarah, mama băiatului de doi ani pe nume Zackary Walton, şi-a exprimat speranţa ca Jono să devină eroul transpus în realitate al fiului sau.
Pentru că Jono a trecut el însuşi prin perioada de respingere și excluziune socială. Jono Lancaster a decis să-i ajute în continuare și pe ceilalți copii care suferă de același sindrom, motivându-i șă își urmeze visurile.

Jono lucrează încă din adolescență ca angajat al unui bar local și s-a folosit de acest job pentru a reuși să învețe cum să interacționeze cu oamenii.

Ulterior, tânărul a reuşit să devină antrenor de fitness. Prin intermediul acestei slujbe și-a întalnit sufletul pereche, o tânără pe nume Laura. Deși cei doi își doresc să aibă copii, exista un risc de 50% ca și aceștia să se nască cu sindromul de care suferă și Jono.

Publicitate
Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate