Nu este dificil să conduci o mașină. Dacă vei depune și eforturi pentru a îți îmbunătăți abilitățile de șofer, vei fi surprins de cât de confortabil te vei simți în mașina ta preferată. Iată câteva sfaturi pentru a conduce mai sigur și mai eficient:

7. Urmează un curs de conducere defensivă

Toată lumea poate lua cursuri suplimentare pentru a-și perfecționa abilitățile. Cursurile de conducere defensivă sunt urmate nu numai de începători, ci și de șoferii experimentați. Nu este nimic rușinos în dorința de a-i proteja pe ceilalți șoferi și pe voi înșivă de pericol.

5. Circulă cu aceeași viteză ca celelalte vehicule

Toată lumea învață această regulă în cursurile școlii de șoferi, dar nu toți șoferii o urmează. Conducerea la o viteză mai mică sau mai mare decât cea a altor șoferi este periculoasă deoarece poate provoca accidente. De aceea, atunci când alegi să circuli cu o anumită viteză, trebuie mai întâi să iei în considerare densitatea traficului.

Publicitate

4. Ține mâinile pe volan în poziția corectă

De ani de zile, instructorii de conducere și-au învățat elevii să-și țină mâinile pe volan în pozițiile 10 și 14 (ca pe un ceas). Dar în ultimii ani instructorii recomandă să îți ții mâinile la 9 și 3 sau 8 și 4. Acest lucru îți permite să controlezi mai bine mașina atunci când conduci, mai ales dacă ai de făcut un drum lung.

3. Controlează subvirarea și supravirarea 

În cazurile de subvirare, anvelopele din față pierd din tracțiune pe suprafața drumului, în timp ce se rotesc din cauza vitezei de accelerare. În cazurile de supravirare, același lucru se întâmplă cu anvelopele din spate. Dacă circuli pe un drum umed sau înghețat, nu accelera prea mult. Conducerea la o viteză moderată te va ajuta să eviți subvirarea și supravirarea. Atenție: dacă nu ai încontro, nu elibera prea repede pedalele de gaz sau de frână.

2. Parchează cu precizie

Publicitate

Dacă poți să faci parcarea paralela cum trebuie, nu te vei mai stresa din cauza parcărilor aglomerate. În plus, vei fi mai încrezător atunci când conduci în marșarier. Senzorii de parcare te pot ajuta foarte mult.

1. Folosește frâna de mână pentru a efectua o întoarcere

Această tehnică necesită practică, dar te poate ajuta în caz de urgență sau dacă trebuie să efectuezi o mișcare rapidă rapidă în timpul iernii. Nu face însă acest lucru pe asfalt uscat dacă nu vrei să îți uzezi prematur cauciucurile.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate