La un moment dat în viețile noastre, cu toții am experimentat coincidențe în care se produc evenimente foarte improbabile. Te gândești la un vechi prieten pe care nu l-ai mai văzut de ani de zile, apoi primești un telefon de la el câteva secunde mai târziu. Ai o dorință bruscă și inexplicabilă de a vizita un loc în care nu ai fost niciodată, apoi îți întâlnești dragostea vieții tale.

Pentru a explica astfel de evenimente remarcabile, psihologul elvețian Carl Jung a inventat termenul „sincronicitate”, pe care el l-a definit ca: Reunirea evenimentelor interne și externe într-un mod care nu poate fi explicat prin cauză și efect și care este semnificativ pentru observator.

Într-adevăr, evenimentele sincronice par a sfida toată logica și nu au o explicație rațională prin legile naturale ale cauzei și efectului. Cu toate acestea, datorită faptului că ele au semnificație pentru observator – și de cele mai multe ori îi schimbă profund viața – sincronicitatea a fascinat mult omenirea.

Termenul „sincronicitate” este adesea folosit destul de slab ca un sinonim pentru coincidență. Ca și în cazul evenimentelor care declanșează exclamarea „Ce coincidență!” Sau „Care sunt șansele?”. De obicei, astfel de coincidențe par să aibă un anumit sens inerent – chiar dacă nu știm ce este în acel moment.

Astfel de evenimente pot fi evenimente relativ minore sau, în unele cazuri, evenimente semnificative care îți schimbă viața.

Publicitate

Iată 10 imagini care surpind coincidențe sau sincronicitate din viața de zi cu zi, pe care uneori, dacă nu ești atent, nu le observi.

#1

Acest papuc se integrează perfect în peisajul acestei stațiuni.

#2

Publicitate

Cavalerii de onoare? Se pare că s-au asortat foarte bine.

#3

Se pare că tendințele acestui an sunt cât mai apropiate de natură.

#4

Această fotografie superbă a impresionat mii de oameni. Nu e greu de ghicit de ce.

#5

Puterea naturii este cu adevărat surprinzătoare. Totul se află într-un echilibru perfect.

#6

#7

#8

Sirenă modernă.

#9

Acest dalmațian se asortează foarte bine cu pietricelele din jurul lui.

#10

Încă o dovadă că moda este inspirată din ceea ce vedem cu toții în jurul nostru. Ține doar de noi să fim creativi.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate