Să eziți să suni primul, să dai un mesaj sau să vorbești de copii- lucruri obișnuite pentru orice început de relație. Dar câte dintre aceste lucruri vor dispărea cu timpul, pe măsură ce relația se consolidează, vei afla mai departe. Potrivit unui studiu realizat de psihologul Daniel O’Leary de la Universitatea Stony Brook, după 10 ani de căsătorie, cuplul constată că sentimentele lor au devenit mai puternice.

1. Te obișnuiești cu diferențele de opinie și accepți faptul că partenerul poate avea alte valori

Unul dintre cele mai mari avantaje ale stabilității este că îți cunoști partenerul și sunteți încrezători unul în celălalt. Deși la început poți fi surprins de planurile de viitor ale partenerului, pe parcurs înveți să le accepți și mai mult, să îți sprijini partenerul.

2. Nu îți este teamă să discuți orice subiect

Și la începutul relației, și 20 de ani mai târziu, comunicarea rămâne cheia înțelegerii reciproce. La începutul relației poți simți că ai niște teme de discuție limitată, ba chiar îți e teamă să introduci unele subiecte care par tabu, pentru că nu știi cum va reacționa partenerul. Însă cei care au stat mai mult de un an împreună pot discuta despre orice, de la fizica cuantică la ce pot face în cazul în care unul dintre parteneri devine un zombie, nimic nu mai pare absurd. Cu cât comunicarea dintre parteneri este mai deschisă, cu atât relația lor este mai puternică.

Publicitate

3. Nu eviți să te vei cu partenerul în zilele mai proaste

La începutul unei relații, toată lumea vrea să fie perfectă- de la aspect la comportament. Cu trecerea timpului însă, renunți la această teamă de a fi perceput greșit de partener și înveți să te comporți natural.

4. Nu te sperie gândul că prietenii sau familia nu îți vor plăcea partenerul

Relațiile imature nu tolerează criticile, mai ales din partea oamenilor apropiați. Când ați fost împreună de mult timp, devine neimportant ce cred alții despre partenerul tău.

5. Nu te temi că problemele de la locul de muncă îți vor afecta relația

Publicitate

Evoluția profesională, cu coborâșuri și reușite, e un test prin care doi oameni îndrăgostiți trebuie să treacă. În relațiile pe termen lung, cuplurile trec prin perioade diferite și experimentează împreună succese și eșecuri și se sprijină reciproc.

Desigur, nu este ușor ca un partener nou să îți înțeleagă problemele de la locul de muncă și cum te fac să te simți. Dar după ce vă cunoașteți mai bine, acesta va știi perfect cum să răspundă în situațiile de criză.

6. Nu te temi că ai întâlnit un partener prea curând sau prea târziu

La începutul unei relații, mai ales când începe să devină serioasă, pot apărea gânduri: „Chiar am nevoie de o relație acum? La urma urmei, am vrut să mai călătoresc și să mă distrez / nu m-am gândit încă la căsătorie / și poate că este prea târziu pentru mine să caut fericirea personală, deoarece cariera merge atât de bine „.

Când ajungeți să fiți împreună timp îndelungat, problema timpului nu mai există, nu crezi că va apărea cineva mai bun și totul decurge natural. Totul este așa cum ar trebui să fie.

7. Puteți să nu fiți de acord și să vă certați  

Relațiile armonioase nu sugerează că întotdeauna sunteți de acord întru-totul. Neînțelegerile pot exista, pentru că sunteți oameni diferiți. Cu toate acestea, în relațiile mature, toate disputele sunt pașnice și nu duc la scandaluri, deoarece vă cunoașteți pe voi și diferențele dintre voi și le acceptați reciproc.

8. Nu îți este frică să arăți prost sau ridicol

La începutul relației este încă o anumită distanță – atunci când un iubit/ă nu vrea să se afișeze după exerciții fizice obositoare sau cu o mască cosmetică strălucitoare pe față. Relațiile pe termen lung fac din parteneri nu numai iubiți, ci și prieteni, iar prietenia elimină cu ușurință astfel de restricții.

9. Nu te temi că partenerul te-ar putea pune într-o situație stânjenitoare

La începutul relației, nu se știe încă cum se va comporta partenerul atunci când ieșiți cu prietenii tăi sau când îl prezinți familiei. Într-o relație ajunsă la maturitate, scapi de aceste gânduri pentru că îți cunoști bine partenerul și știi cum poate reacționa.

10. Nu îți e teamă că schimbările de look îți vor distruge relația

La începutul relației, aspectul partenerului îi acordată o atenție deosebită, poate mai multă decât este necesar. După ce sunteți împreună de prea mult timp, schimbările bruște, fie că, de exemplu, câștigi în greutate în timpul sarcinii sau ai o chelie precoce, nu va afecta atitudinea partenerului față de tine.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate