Probabil că te preocupă aspectul și sănătatea ta și ești la curent cu cele mai eficiente trucuri ca să te menții într-o stare excelentă. Însă de cele mai multe ori ignori aceste obiceiuri zilnice, care sunt de fapt cele mai dăunătoare pentru sănătatea și frumusețea ta.

1. Îți rozi unghiile ca să faci față stresului

De cele mai multe ori acest obicei e cauzat de stresul emoțional, și se practică tocmai pentru a depăși aceste momente. Deseori o faci chiar fără să îți dai seama. Din păcate însă, sănătatea și aspectul tău fizic vor fi afectate.

2. Folosești bețișoare de urechi

Probabil crezi că te vor ajuta în igiena proprie, dar în realitate este exact opusul. În cele mai multe cazuri, riști să îți afecteze auzul. Este recomandat să mergi la un consult dacă apare o problemă.

Publicitate

3. Nu te speli pe mâini după ce mergi la toaletă

Conform multor studii, oamenii tind să nu se spele după ce merg la toaletă. Probabil și tu crezi că acest obicei este o pierdere de timp sau nu îi acorzi importanța necesară. Cu toate acestea, este bine să ții cont de faptul că spălatul pe mâini este cea mai ușoară formă de a evita îmbolnăvirea.

4. Îți schimbi periuța de dinți rar

Periuțele de dinți ude pot fi un magnet de bacterii și au nevoie doar de o lună pentru a face o colecție impresionantă de germeni. Dentiștii îți recomandă să îți schimbi periuța la fiecare 2-3 luni întrucât folosirea aceleiași mai mult de 3 luni poate avea consecințe serioase asupra sănătății tale. Poți ajunge chiar și la boli de inimă.

5. Te speli pe dinți incorect

Publicitate

Trebuie să depui mai multă atenție și să acorzi mai multă importanță felului în care te speli pe dinți. Dentiștii îți recomandă să îți speli dinții timp de două minute. Ai grijă să nu devii leneș în timp ce o faci, și concentrează-te!

6. Îți exfoliezi fața zilnic

Exfolierea excesivă poate cauza acnee și riduri și te poate face să pari mai bătrână. Dermatologii te sfătuiesc să o faci doar de două ori pe săptămână. Dacă nu, îți poate provoca mai mult rău decât bine.

7. Nu cureți obiectele din jur

Probabil nu iei în serios obiecte ca telecomanda, tastatura, telefonul mobil și multe altele pe care le folosești zilnic sunt cel mai mare loc de întâlnire pentru bacterii.

8. Ții o pastă de dinți cu fluor în casă

Acest tip de pastă de dinți este mai cu seamă periculoasă pentru copii întrucât poate cauza sensibilizarea smalțului dar și apariția unor pete albe pe dinți. O astfel de pastă poate să contribuie chiar și la apariția Alzheimerului.

9. Folosești o față de pernă din bumbac

Acest material te va face să pari mai bătrână, prin simplul fapt că duce la apariția ridurilor, își usucă pielea și îi dăunează părului. Cea mai bună variantă pentru o față de pernă este mătasea.

10. Folosești aspiratorul zilnic

Dacă îți aspiri podelele zilnic, poate deveni dăunător pentru sănătatea ta. Și dacă nu îți cureți aspiratorul, covorul și podeaua vor fi afectate de murdăria mașinăriei și de particulele de praf.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate