Atunci când ai o astfel de experiență a căderii părului, ai parte de foarte multe informații eronate. Căderea părului femeilor este cauzată de diferiți factori precum factori genetici, schimbări hormonale și îmbătrânirea. Femeile au parte și de o scădere a rezistenței firului de păr, mai degrabă decât o cădere abundentă. Așadar, dacă și tu treci printr-o astfel de experiență, cel mai indicat ar fi să te documentezi cu privire la miturile legate de căderea părului și ce anume trebuie luat de fapt în considerare.

Doar bărbații chelesc

Mai mult decât oricare alt mit, femeile sunt afectate de această idee preconcepută precum că această cădere ereditară a părului îi afectează doar pe bărbați. Deși acest fenomen poate să difere de la o persoană la alta, zeci de milioane de femei din America au experiența unei căderi de păr ereditare în fiecare an, exact ca și bărbații. Femeile de multe ori își asumă vina pentru aceste căderi ale părului – probabil ai auzit că aceste gene ce cauzează fenomenul, vin din partea feminină a familiei. Pur și simplu nu este cazul, o dispoziție ereditară a căderii părului vine atât de la mamă cât și de la tată.

Subțierea părului este un semn al îmbătrânirii

Căderea părului este foarte des asociată cu femeile mai bătrâne, în special acelea care sunt la menopauză, dar adevărul este că femeile pot începe să experimenteze semnele unei subțieri ereditare a părului chiar de pe la douăzeci de ani. În loc să piardă părul, femeile au parte de o subțiere difuză care începe din vârful capului și în unele cazuri se poate răspândi pe întreg scalpul.

Dacă pierzi mai mult păr decât de obicei, produsele de îngrijire sunt de vină

Nu există nici o dovadă care să susțină o conexiune între produsele pentru îngrijirea părului și căderea acestuia. În orice combinație, produse precum spray-ul de păr, gelurile și șampoanele nu afectează căderea părului. Vopseaua de păr, totuși, poate cauza căderi temporare ale părului dacă este folosită neadecvat. Coafurile foarte strânse sau tratamentele pot duce la căderea părului.

Purtând pălării și căciuli mult prea des îți va sufoca părul

Poți purta o pălărie de câteva ori pe săptămână, iar asta tot nu va duce la căderea părului. Așa că nu lăsa această idee să te împiedice din a mai purta pălăriile tale preferate de soare. Părul nu are nevoie să ”respire” (cel puțin nu în felul în care crezi tu); își ia oxigenul chiar de la rădăcină, din circulația scalpului.

Publicitate

Administrarea de pilule contraceptive poate cauza căderea părului

În timp ce pilulele mai vechi conțineau adesea hormoni androgeni care puteau cauza subțierea firului de păr, cele moderne sunt în mod frecvent anti-androgen și nu vor duce la căderea părului. În mod contrar, unii doctori prescriu adesea aceste pilule tocmai pentru a combate căderea părului.

Periatul părului, tunsul acestuia în mod frecvent și spălatul cu apă rece va duce la creșterea lui mult mai rapid

Unele remedii anti-îmbătrânire pentru părul tău nu sunt tocmai adevărate. Periatul părului excesiv nu va duce la creșterea acestuia ci îl poate deteriora. Nici tunsul lui în mod frecvent nu va duce la creșterea sa sau la evitarea căderii. Dușurile reci pot sporii chiar circulația scalpului dar nu vor opri subțierea părului.

Șamponarea părului prea des îți va face părul mult mai fragil

spălarea părului nu va cauza căderea părului în mod sigur, așa că simte-te liberă să îl speli ori de câte ori dorești. Șamponarea lui va îndepărta părul care cade în mod normal în decursul unei zile. De altfel, faptul că nu îți vei spăla părul va duce la apariția mătreții și acumularea de ulei care va da părului un aspect nesănătos.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate