Machiajul natural presupune in primul rând o baza de machiaj realizată corect.

Când zic bază corecta mă refer și la pregătirea tenului corespunzător înainte de machiaj, cat și la produsele aplicate ulterior pentru uniformizarea acestuia.

După ce ne curățăm tenul cu un demachiant, este foarte important să aplicăm un strat de apă termală, apoi cremă de față și crema de ochi.

Mie personal îmi place să folosesc înainte de crema hidratantă o fiolă pentru luminozitate. In acest fel machiajul natural va arăta mult mai fresh.

Publicitate

Alt aspect important este alegerea corectă al unui fond de ten din punct de vedere al texturii, cat și al nuanței. Întotdeauna trebuie să alegem un fond de ten care are la bază subtonul pielii noastre. Ca să nu dăm greș, în ceea ce privește anticearcanul și corectorul, aș opta pentru ideea să le alegem din aceeași gama cu fondul de ten și dacă se poate si același număr de referința. Tocmai pentru a nu exista diferențe foarte mari de nuanță între cele două produse.

Pentru a avea o rezistență scontată a machiajului este necesar să-l fixăm cu pudră translucidă foarte fină pe zona T și pe zona conturului ochilor. Alt aspect important al machiajul natural ar fi evitarea supraîncărcării sprâncenelor cu produs și alegerea unei culori neutre. Blush –ul este un alt capitol important in cazul căruia trebuie sa alegem cu mare atenție nuanța acestuia.

În general cele mai potrivite nuanțe de blush pentru un machiaj fresh ar fi nuanțele neuter, la fel ca în cazul sprâncenelor. Ar fi indicat să folosim nuanțe naturale de brun și cafeniu care să nu aibă subton roșu sau roșcat, iar zona pomeților superiori o putem evidenția cu un iluminator. Pentru zona obrajilor putem pune un touch de fard roze sau piersica pentru un plus de prospețime.

Ca sa nu ieșim din aria naturalului, machiajul ochilor este ideal să fie tot în nuanțe naturale și să nu depășească cu mult forma ochilor voștri. Putem opta pentru un rimel negru, cat și pentru unul maro mai ales pentru infocatele machiajului natural.

Publicitate

Când vine vorba despre buze, vreau să le hidratam în prealabil, apoi să alegem nuanta potrivită in funcție de tonalitatea pielii noastre și a blush-ului folosit. Recomand rujuri nude,piersica și roz pal.

 

 

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate