Machiajul de tipul felină / cat eye este unul dintre cele mai în trend look-uri, așa că este foarte important să înveți să realizezi acest machiaj.

Deși acest machiaj nu este extrem de dificil de realizat, acesta necesită stăpânirea câtorva cunoștințe de bază. Dacă vrei să vezi cum să îți aplici tușul în mod corect, citește acest articol.

Dacă însă știi deja cum să îți desenezi codițele de tuș, ar fi cazul să vezi care sunt cele mai întalnite greșeli pe care le fac femeile atunci cand realizează acest machiaj.

Aplici tuş peste tot în jurul ochiului

Aplicarea tuşului de jur împrejurul ochiului va face ca acesta să pară extrem de mic, lucru care dezavantajează mare parte dintre persoane. Exceptând situaţia în care machiajul este realizat de un make-up artist profesionist, look-ul tău nu va arăta echilibrat şi nu te va pune în valoare.

Atunci când aplici tuş, concentrează-te pe linia genelor superioare şi pe exteriorul pleoapei de sus. Evită să aplici tuş în acelaşi fel şi pe pleoapa de jos.

Publicitate

Laşi spaţiu între linia genelor şi linia de tuş

Aceasta este una dintre cele mai întâlnite greşeli, însă ea poate face ca look-ul tău să arate dezorganizat. Începe trasarea linei de tuş prin aplicarea cu vârful creionului sau al pensulei a unor particule de pigment chiar pe linia genelor. Apoi trasează codiţa de tuş în mod normal. Acest lucru va face ca genele tale să pară mai dese şi mai groase.

Nu ascuţi vârful creionului

În cazul în care preferi să foloseşti un creion dermatograf în locul unui tuş lichid, este foarte important ca vârful acestuia să fie mereu ascuţit. În cazul în care creionul tău este tocit, nu vei obţine o linie îndeajuns de precisă şi rişti să murdăreşti zona din jurul liniei de tuş.

Foloseşti tuşul nepotrivit

Fiecare tip de tuş are o anumită întrebuinţare şi una dintre cele mai frecvente greşeli este aplicarea tipului greşit de tuş într-un anumit loc. Astfel, tuşul lichid nu trebuie aplicat niciodată pe linia genelor inferioare. Dacă vrei să obţii un efect fumuriu, aplică dermatograf pe mucoasă sau pe linia genelor şi estompează-l cu o pensulă.

Îţi întinzi pleoapa

Întinderea pleoapei cu mâna atunci când îţi aplici tuşul nu doar că va face ca pleoapa ta să îşi piardă elasticitatea în timp, însă nu te va lăsa să atingi rezultatul dorit. Tuşul trebuie aplicat atunci când pleoapa ta este în poziţie normală şi privirea este îndreptată spre înainte. Această poziţie este perfectă pentru a-ţi da seama cum va arăta codiţa de tuş la final şi pentru a putea vedea ce ţi se potriveşte.

Nu previi întinderea tuşului

Linia de tuş se poate întinde cu foarte mare uşurinţă, mai ales având în vedere faptul că zona pleoapelor este o zonă care se mişcă foarte mult pe parcursul zile. Dacă vrei să te asiguri că tuşul nu se va întinde pe parcursul zilei, aplică un primer pe pleoapă înainte de a-ţi continua machiajul. Dacă foloseşti un creion dermatograf, fixează-l la final cu un strat de fard în aceeaşi nuanţă, întrucât pudra de fard îl va face să reziste mai bine pe parcursul zilei.

Publicitate
Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate