În machiaj tenul este un aspect foarte important, poate chiar cel mai important. Pentru a ne face o bază corectă trebuie să fim atenți la nevoile tenului nostru.

O prima etapă este demachiarea tenului cu un produs potrivit tenului nostru. Aici recomand apa micelara indiferent de tipul de ten și aș renunța la laptele demachiant.

Apa micelara este mult mai lejeră, nu încarcă porii și o putem găsi în funcție de nevoile noastre: pentru ten uscat, gras sau mixt.

Îndepărtăm demachiantul cu apă termală pentru a lasă crema ce urmează să își facă rolul așa cum se cuvine. Crema trebuie aplicată pe față și în aceeași măsura și pe gât + decolteu.

Publicitate

Crema este iarăși un produs cheie.

Sfatul meu este să alegeți o cremă hidratantă indiferent dacă aveți tenul gras sau uscat, și zic asta pentru faptul că fondul de ten se emulsionează foarte bine cu o crema hidratanta dându-i astfel un aspect natural tenului.

Bineînțeles, dacă avem tenul uscat ne achiziționăm o cremă cu un grad de hidratare mai mare, în caz contrar folosim o crema hidratantă-light.

Este important să vă masați crema de față și de ochi (aplicată după cea de față) în mișcări circulare și apoi să aplicați fondul de ten la un interval foarte scurt pentru a se emulsiona cum trebuie.

Publicitate

În cazul în care aveam porii fetei dilatați, acnee, rozacee, zona T grasă în exces este bine să folosim și o bază potrivită problemei, pe care să o aplicăm strict în zona respectivă.

În ceea ce privește fondul de ten, recomand fonduri de ten lichide, fără pudra în compoziție, în caz că avem tenul cu probleme ce necesită o fixare mai puternică, prefer să fixăm apoi baza cu o pudra traslucida (mai multe despre alegerea fondului de ten în articolul anterior).

Aplicarea corectă a fondului de ten se face cu pensula și cu un burețel fără latex, udat în prealabil.
Recomand aplicarea anticearcanul cu buricul degetului pentru a lichefia textura foarte bine în piele și apoi fixarea acestuia cu pudra fixatoare translucidă.

Aplicați pudra și pe zona T a feței.

Ca ultimi pași, să nu uităm să aplicăm balsam hidratant pe buze și să curățăm spancenele cu puțin demachiant.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate