Nu trebuie să aveți încredere în toate informațiile de pe Internet. Unele sfaturi pur și simplu nu vor funcționa, dar unele pot fi de fapt dăunătoare.

Există câteva trucuri de frumusețe și de îngrijire care nu sunt pe atât de bune pe cât cei de pe internet ar vrea să ne facă să credem. Pentru siguranța ta, ar fi cel mai bine să nu le încerci și tu acasă, pentru că există foarte multe șanse să regreți acest lucru ulterior. Iată care sunt aceste sfaturi pe care nu ar trebui să le urmezi niciodată!

1. Lac transparent pentru acoperirea herpesului

Nu trebuie să urmați acest sfat deoarece lacul de unghii aplicat unei astfel de erupții cutanate poate provoca iritații sau agravarea acesteia. Achiziționați o cremă specială din farmacie luați-o cu voi peste tot pentru a putea reaplica.

2. Lipici pentru hârtie împotriva punctelor negre

Publicitate

Acest lucru este absolut ineficient și chiar periculos. Adezivul poate provoca alergii și iritarea pielii sau ochilor. Utilizați soluții potrivite și sigure pentru îndepărtarea punctelor negre, de exemplu, benzile speciale pentru curățarea porilor.

3. Mărirea buzelor acasă

Poate că această idee o ai din copilărie. La un moment dat, cu toții ne-am dus un pahar sau o sticlă la gură și am tras în plămâni tot aerul din aceasta. Cu toate acestea, în loc de buze mai mari, te-ai putea alege cu o vânătaie rotundă în jurul gurii.

4. Folosește spray de păr pentru a fixa machiajul

Oamenii spun că spray-ul de păr funcționează bine nu numai pe păr, ci și pe față ca o soluție de fixare a machiajului și un mecanism de micșorare a porilor. Desigur, nu funcționează. Componentele spray-ului de păr pot provoca iritarea pielii și erupțiile cutanate. Alegeți un produs care va funcționa pentru tipul dvs. de piele.

Publicitate

5. Folosirea șamponului de cal

Acest sfat funcționează, dar numai imediat după spălare. Cu toate acestea, veți fi total dezamăgit, deoarece nivelurile ridicate de silicon din aceste produse fac părul fragil și subțire. Este mai bine să nu improvizați cu șamponul de cal, mai ales luând în considerare faptul că omenirea a inventat o întreagă varietate de șampoane pentru oameni.

6. Cartof crud pentru pielea grasă

Fără îndoială, cartofii sunt un produs util, dar nu-l aplicați pe piele. Unele substanțe conținute în cartofi pot umple porii și pot provoca acnee. Există o mulțime de produse speciale de îngrijire a pielii grase – alegeți una pentru dvs.

7. Suc de lămâie pentru a scăpa de pistrui

Acest lucru poate fi util, dar numai dacă nu sunteți alergic sau sensibil la soare. În caz contrar, este foarte posibil să îți arzi pielea pe zonele pe care ai aplicat lămâia.

8. Folosirea creioanelor colorate în loc de dermatograf

Indiferent cât de cool ar părea această idee, nu încercați. Componentele creionului colorat sunt periculoase pentru stratul mucos al ochilor. Oricum, în zilele noastre puteți găsi creioane de tip dermatograf în toate culorile.

9. Folosirea deodorantului pentru față

Multe persoane folosesc antiperspirantele pe post de bază de machiaj pentru pielea grasă, asigurându-se că nu le va luci fața pe parcursul zilei. Ei bine, acest lucru îți va usca excesiv pielea și îți va cauza iritații.

10. Unt de arahide în loc de spumă de ras

Untul de arahide este un alergen puternic. Nu doar că veți strica aparatul de ras, dar veți înfunda și țevile în baie. O alternativă foarte utilă este balsamul de păr.

11. Utilizarea cafelei pentru bronzul artificial

Acest lucru nu este foarte periculos pentru sănătatea dumneavoastră (cu excepția cazului în care, desigur, sunteți alergic), dar nu este complet eficientă. Un pic de cafea poate schimba culoarea pielii, dar procedura este costisitoare și nu efectul nu va dura mult timp.

12. Produsele cosmetice pentru bebeluși în locul celor regulate

Utilizarea cremelor pentru copii pe pielea adultă este periculoasă, deoarece produsele pentru copii sunt destinate pieilor care practic nu au un strat de protecție, spre deosebire de pielea adultă. Ca urmare, pielea noastră devine lipsită de oxigen și avem multe probleme care nu ar apărea dacă folosim produse din piele pentru adulți.

Publicitate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate